0

Doppingellenes Világügynökség álláspontja

Print Friendly, PDF & Email

Kendertér - WADA 300x187A WADA Végrehajtó Bizottsága 2013 május 11-i ülésén úgy határozott, hogy megemeli a kannabisz küszöbértékét, miután megvizsgálta a kódex felülvizsgálata során az érdekelt felek által benyújtott számos beadványt .

Ennek megfelelően felülvizsgálták a ‘Decision Limits for the Confirmatory Quantification of Threshold Substances’ műszaki dokumentumot (TD2013DL), hogy az tükrözze azokat az alkalmazandó módosításokat amik a Carboxy-THC megfelelőségi döntéseit érintik.

A TD2013DL 2.0 verziója 2013. május 11-től lép hatályba, és megtalálható a WADA webhelyén.

A laboratóriumokba május 11. után beérkezett összes mintára az új küszöbérték vonatkozik.

A méltányosság és a következetesség érdekében a WADA azt tanácsolja, hogy ne üldözzék tovább a jelenleg eredménykezelési szakaszban lévő azon eseteket, ahol a jelentett koncentráció alacsonyabb, mint az új küszöbérték (150 ng/ml).

Ezen túlmenően felkérték a laboratóriumokat, hogy a május 11-től elvégzett elemzésekkel kapcsolatosan ne jelentsék az elfogadható küszöbérték alatti THC eredményeket, függetlenül a minta átvételének dátumától.

Szerkesztő megjegyzése: Magyarország állampolgárai 30 ng/ml küszöbértéktől minősülnek fogyasztóknak és ezáltal bűnözőknek!

forrás: https://www.wada-ama.org/en/media/news/2013-05/new-threshold-level-for-cannabis