körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Érdekes és sokak számára sokkoló intézkedéseket helyezett kilátásba Észak-Macedónia miniszterelnöke, Zoran Zaev. Az alig 2 millió főt számláló nyugat-balkáni országban, az új gazdaságélénkítő csomag részeként a kormányfő legalizálná a marihuánát.

Javaslata szerint, ha legalizálnák a marihuána fogyasztását holland mintára, az sokat lendítene az ország idegenforgalmán és vendéglátóiparán. Mint szinte minden országban, ez a két ágazat sérült a leginkább a koronavírus járvány miatt Észak-Macedóniában is, és ez egy jó ötlet lehet arra, hogy gyorsabban kilábaljanak, a válságból- véli Zaev. A javaslat jelenleg közvitán van, és amennyiben az a közvélemény részéről pozitív fogadtatásban részesül, akkor megkezdik az erre vonatkozó jogszabály kidolgozását.

Az elképzelés szerint a fogyasztást hasonló módon ellenőriznék, mint Amszterdamban. A főváros, Szkopje mellett, olyan a turisták által felkapott helyszíneken is lehetne legálisan vásárolni a jelenleg tiltott szerből, mint a Balatont idéző gyönyörű tóval rendelkező Ohrid városában. Az elképzelés szerint a meglévő és a jövőben megnyitásra kerülő kávéházakban is lehetőség lenne a marihuána fogyasztására. Persze csak megfelelő szellőző berendezés mellett, és a szer származását is igazolniuk kell– ismertette Zaev.

A kormányfő ötlete nem új keletű, már egy ideje igyekszik, hogy megvalósítsa elképzelését, azonban az észak-macedón lakosság többsége eddig nem támogatta javaslatát. Pedig, Észak-Macedónia 2016-ban már legalizálta a marihuána fogyasztását, igaz kizárólag egészségügyi célból. A drogot jelenleg az ország patikáiban lehet beszerezni, valamint egy legális termelői hálózat is kialakult.

OLVASS TOVÁBB

Аz észak-macedón kormányfő legalizálná a marihuánát a turizmus érdekében

Аz észak-macedón kormányfő legalizálná a marihuánát a turizmus érdekébenKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok