körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A Egyesült Államok Nemzeti Orvoskönyvtára és a PubMed.gov által összeállított adatok szerint 2020-ban a kutatók világszerte rekordszámú, 3500 kannabisz témájú tudományos cikket tettek közzé.

Annak ellenére, hogy egyesek azt állítják, hogy a kannabiszt még nem vetették alá elegendő tudományos vizsgálatnak, a kannabisz iránti tudományos érdeklődés ugrásszerűen megnőtt az elmúlt években. 2010 óta a tudósok több mint 23.000, a kannabiszra vonatkozó szakértők által véleményezett cikket tettek közzé, az évenként megjelent cikkek száma pedig minden évben növekszik. Összehasonlításképpen: a kutatók az 1990 és 1999 közötti években összesen kevesebb mint 3000, a nyolcvanas években összesen kevesebb mint 2000 tanulmányt tettek közzé a kannabiszról.

A kannabisszal kapcsolatos publikációk tendenciáit felmérő 2018-as tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a tudományos érdeklődés fokozódásának hátterében a tudósok a kannabisz terápiás hatásai iránti újkeletű figyelme áll. A kutatók arról számoltak be, hogy az orvosi kannabisznak szentelt lektorált publikációk száma kilencszeresére nőtt 2000 óta.

Összességében a PubMed.gov oldalon már több mint 35.000 tudományos cikk található a kannabiszról.

Az interneten 1996 óta online formában elérhető PubMed egy ingyenes forrás, amely hozzáférést biztosít az orvosbiológiai és az élettudományi szakirodalomhoz.

forrás:

2020-ban rekordszámú tudományos cikk jelent meg a kannabiszról | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

2020-ban rekordszámú tudományos cikk jelent meg a kannabiszról | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok