körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A kötelező egészségbiztosítók legújabb adatai szerint Németországban jelenleg öt különféle, a biztosítók által fedezett kannabiszt forgalmaznak.

Mik a tendenciák, és mi várható 2020-ra?

A feldolgozatlan virág még mindig nagy üzlet – A feldolgozatlan virág forgalma a német patikákban tavaly folyamatosan nőtt. Januártól decemberig a biztosítók által teljesített kifizetések 3,7 millió EUR-ról 5,5 millió EUR-ra emelkedtek, ami több mint 48 %-os növekedés. Ez jó hír a nyers virág piacán.

A kannabinoid készítmények forgalma is növekedett – A készítményeket három különböző csoportba sorolták (maguk a kannabinoid készítmények, a készítményekhez használt virág és teljes spektrumú kivonatok). Ezek forgalma szintén emelkedett az évkezdeti 2,9 millió EUR-ról a 2019. év végi 5,6 millió EUR-ra (93%-os növekedés).

A gyógyszerészeti kannabinoidok stabilan állnak – Érdekes módon tavaly a gyógyszerészeti késztermékek forgalma növekedett a legkisebb mértékben (a január elején mutatott 1,4 millió EUR-ról a decemberi 1,8 millió EUR-ra). Ez csak 28%-os növekedés, ami arra utal, hogy a paciensek a patikában a virágzatot és a virágzat alapú készítményeket keresik, és a biztosítók ezeket fedezik.

OLVASS TOVÁBB

2020: Milyen kannabisz kapható a német patikákban? | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

2020: Milyen kannabisz kapható a német patikákban? | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok