körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Tudományos kutatások igazolják; a THC és a CBD hozzájárulnak a mikrobióta egészséges működéséhez.

Baktériumok, gombák, és vírusok hatalmas számú populációi élnek testünkben, s testünkön. Ezek alkotják a mikrobiomunk, amely százszor annyi genetikai anyag előállításáért felelős, mint az emberi genom, s összevetve legalább annyi sejtből áll, mint az emberi test. A bélrendszerünk egyedül közel ezer különböző baktériumfajnak ad otthont.

Eme tudás birtokában realizáltuk, hogy a mikrobiom az emberi egészség kulcsfontosságú szereplője, amely a hangulatainktól kezdve a metabolizmusunkig mindenre befolyással van. A bélrendszer – egy igen hosszú, üreges csőrendszer, amelybe beletartozik a nyelőcső, a vékony-, s vastagbél, illetve a végbél, igen fontos szerepet játszik az emberi betegségekben. A gasztrointesztinális, vagy emésztőrendszernek is nevezett rendszer megzavarását komoly következmények kísérhetik, így azt az évek során az elhízáshoz, rákhoz, és neurodegeneratív betegségekhez, mint például a Parkinson- vagy Alzheimer-kór kialakulásához is kötötték.

Eme rendszer teljeskörű működésének megértése tudományos vizsgálatok egy jelenleg is aktív folyamatának része, melynek főbb felfedezései széleskörű sajtónépszerűségnek örvendhettek az elmúlt évek során. Ámde az emberi egészség és a mikrobiom közötti kapcsolat egy rendkívül fontos aspektusának igen kevés figyelem jutott a tudományos folyóiratok zavaros világán kívül: ez az endokannabinoid rendszer (EKR) szerepe.

OLVASS TOVÁBB

A bélrendszer mikroflórája és az endokannabinoid rendszer | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok