körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A két tanulmány úgy találta, hogy a kannabiszhoz való legális hozzáférés biztosítása a betegek számára hatással van arra, hogy a hagyományos gyógyszerek alternatívájaként használják a növényt.

Az első, a Journal of Pain folyóiratban közzétett kutatásban 1321 felnőtt kannabiszfogyasztó által szolgáltatott online felmérés adatait elemezték az Egyesült Államok azon államaiban, ahol az orvosi kannabisz legális. A eredmények szerint a válaszadók körülbelül 80%-a használt kannabiszt a gyógyszerek, elsősorban az opioid fájdalomcsillapítók helyett.

A helyettesítést jelentők 72%-a azt állította, hogy teljesen abbahagyta az opioidok használatát, 68% a benzodiazepinek, 44% a nem-szteroid gyulladáscsökkentők, 74% a gabapentinoidok, 80% a betegséget módosító antireumatikus gyógyszerek, 80% pedig az SSRI antidepresszáns gyógyszereket szedését hagyta abba.

A résztvevőket megkérdezték, hogy miért választották a kannabiszt a gyógyszerek helyett. A legfontosabb ok, hogy a kannabisznak kevesebb káros mellékhatása volt, és sikeresebb volt a tünetek kezelésében. A válaszadók majdnem 90%-a azt mondta, hogy fájdalma javult a kannabisz használata után, 71% szerint javult az általános egészségi állapotuk.

OLVASS TOVÁBB

A betegek kannabisszal helyettesítik az addiktív gyógyszereket és az alkoholt | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

A betegek kannabisszal helyettesítik az addiktív gyógyszereket és az alkoholt | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok