körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A CBD-domináns kannabiszkivonatok napi alkalmazása a tünetek javulásával jár az autizmus spektrumzavarral (ASD) és súlyos viselkedési problémákkal küzdő serdülőknél, az Journal of Autism and Developmental Disorders szaklapban közzétett klinikai adatok szerint.

Az izraeli kutatók az egész növényi kannabiszkivonatok hatékonyságát értékelték az autizmus spektrumzavarral rendelkező gyermekek csoportjában. A résztvevőknek 7-13 hónapon keresztül 1:20 THC:CBD arányú kannabiszkivonatokat adtak.

A betegek a viselkedés, szorongás és kommunikáció általános javulását mutatták a kannabiszkivonat napi adagolása után. A résztvevők több mint fele csökkentette vagy abbahagyta a vényköteles gyógyszerek szedését a kísérleti időszak alatt.

A szerzők arra a következtetésre jutottak, hogy: “A kannabiszkezelést követően a viselkedési kitörések jelentősen vagy nagyban javultak a betegek 61%-ánál. A jelen tanulmány eredményei miatt érdemes ezen kezelési utat tovább vizsgálni kontrollos kísérletekben.”

OLVASS TOVÁBB

A CBD-ben gazdag kannabisz enyhíti a tüneteket autista spektrum zavarban szenvedő gyermekeknél | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

A CBD-ben gazdag kannabisz enyhíti a tüneteket autista spektrum zavarban szenvedő gyermekeknél | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok