körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A kannabidiol (CBD) és kemoterápia kombinációjával kezelt hasnyálmirigy-rákos egerek csaknem háromszor hosszabb ideig éltek, mint a csak kemoterápiával kezelt egerek, egy új tanulmány szerint, amely az emberi kezelésekben rejlő lehetőségeket szemlélteti.

A CBD-ről, ami a kannabisz nem pszichotróp vegyülete, már bizonyították, hogy javítja a kemoterápia mellékhatásait, például az émelygést és a hányást. A legfrissebb eredmények több igazolást nyújtanak az emberben végzett kísérletekhez, olyan korábbi állatkísérletekre építve, amelyek feltárták a vegyület lehetséges rákellenes tulajdonságait.

“A kannabidiolt már jóváhagyták [az Egyesült Királyságban] a klinikákban való alkalmazásra, ami azt jelenti, hogy hamarosan folytathatjuk az emberi klinikai vizsgálatokban való tesztelést,” mondta Marco Falasca, a londoni Queen Mary Egyetem vezető kutatója.

OLVASS TOVÁBB

https://orvosikannabisz.com/kutatasok/vizsgalat-a-cbd-plusz-kemoterapia-megharomszorozta-a-rak-tulelesi-aranyat-egerekben/

KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok