körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A kannabinoidok hatékony antibakteriális szerként használhatók a fogplakkhoz kapcsolódó baktériumok ellen. Ezenkívül biztonságosabb alternatívát jelent a szintetikus antibiotikumok számára a gyógyszerrezisztencia kialakulásának csökkentése érdekében.

Eredményeink azt mutatják, hogy a kannabinoidok hatékonysága egyénenként valószínűleg változhat, az orális biofilmek mikrobiális sokfélesége miatt. A kannabinoidok orális mikroflórára gyakorolt hatásának részletesebb elemzését tanulmányozni kell annak érdekében, hogy megértsük és validálják ezt a megfigyeléses vizsgálatot nagyobb mintaszámmal, replikációkkal és megfelelő módszertan bevonásával. Úgy hisszük, hogy a tanulmányunk megnyitja a személyre szabott, új generációs kannabinoid-alapú szájápolási termékek fejlesztésének lehetőségeit.

OLVASS TOVÁBB

A kannabinoidok antibakteriális hatékonyságának összehasonlítása hagyományos fogkrémekkel | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

A kannabinoidok antibakteriális hatékonyságának összehasonlítása hagyományos fogkrémekkel | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok