körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A THC-t tartalmazó kannabiszkivonat csökkentette a tüneteket egy placebo-kontrollos, nyolc hetes klinikai vizsgálatban, 17 fibromialgiás nőnél. A tanulmányt a brazíliai Florianopolisban működő Önkormányzati Közegészségügyi Iskola és a Santa Catarina Szövetségi Egyetem kutatói végezték. A kivonat egy milliliterje 24,44 mg THC-t és 0,51 mg CBD-t tartalmazott.

A beavatkozás után a kannabisz-csoport szignifikáns csökkenést mutatott a fibromialgia pontszámban, összehasonlítva a placebo csoporttal. A kannabisz-csoport jelentős javulást mutatott az “jó érzés”, a “fájdalom”, a “munka” és a “fáradtság” pontszámokban. A placebo csoport jelentős javulást mutatott a “depresszió” pontszámban a beavatkozás után. Nem voltak súlyos mellékhatások.

Következtetés: A fitokannabinoidok olcsó és jól tolerálható terápiát jelenthetnek a tünetek csökkentésére és a fibromialgiában szenvedő betegek életminőségének javítására. Jövőbeni vizsgálatokra van még szükség a hosszú távú előnyök felmérése érdekében, és a kannabinoidok különféle fajtáival kapcsolatos, kimosási (washout) időszakhoz kapcsolódó vizsgálatokat kell végezni annak érdekében, hogy bővítsük ismereteinket a kannabiszról ennél a betegségnél.

forrás:

A kannabisz csökkenti a fájdalmat a fibromialgiában szenvedő betegeknél | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok