körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A kannabinoidok, például a THC, és a természetben előforduló endokannabinoidok jelentős hatással lehetnek az agy működésére és fejlődésére. Ennek oka az, hogy az agy azon régiói, amelyek szabályozzák a memóriát, a tanulást, a motoros vezérlést és az érzékelést, nagy koncentrációban tartalmaznak CB1 receptorokat.

A témával kapcsolatos jelenlegi kutatások ellentmondásos eredményeket mutatnak. Egyes tanulmányok arra utlanak, hogy a THC-nek potenciálisan neurotoxikus hatásai vannak, amelyek rontják az emberek verbális tanulását, memóriáját és összpontosítását. Más tanulmányok az ellenkezőjét mutatják.

Egy 2017-es állatkísérlet során a kutatók összehasonlították a szintetikus kannabinoidnak kitett felnőtt patkányok és a serdülőkorban glükóznak kitett felnőtt patkányok közötti memória különbségeket.

A kutatók azt találták, hogy a kannabinoidoknak kitett patkányok felnőttkorban lényegesen jobb működési memóriával rendelkeznek, mint a kontroll patkányok.

Egy másik 2018-as állatkísérlet során a kutatók megállapították, hogy a THC-expozíció indukálta az agyszövet növekedését, és javította a patkányok tanulási és memóriafunkcióit.

OLVASS TOVÁBB

A kannabisz elpusztítja az agysejteket? | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

A kannabisz elpusztítja az agysejteket? | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok