körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A rendszeres kannabiszhasználat hatással lehet a szív felépítésére és működésére, derült ki egy új kutatásból.

A londoni Queen Mary Egyetem kutatói analizálták 3400 ember MRI képét, és arra jutottak, hogy összefüggés van a rendszeres kannabiszhasználat, és a bal szívkamra megnagyobbodása illetve a szív legyengülésének korai jelei között.

A vizsgálat kimutatta, hogy azoknak az embereknek, akik rendszeresen használtak kannabiszt, de aztán abbahagyták, ugyanolyan volt a szívük mérete és működése, mint azoknak, akik alig vagy soha nem fogyasztottak kannabiszt.

“A megállapításaink nem perdöntőek, de a kutatás egyidőben készült azzal amikor számos országban dekriminalizálják vagy legalizálják a rekreációs kannabisz fogyasztást,” mondta Dr. Mohammed Khanji, az egyetem vezető oktatója.

“Sürgős szisztematikus vizsgálatokra van szükség, annak érdekében, hogy meghatározzuk a rendszeres kannabiszfogyasztás szívre és az erekre gyakorolt hosszú távú hatásait. Ez lehetővé tenné az egészségügyi szakemberek és a politikai döntéshozók számára, hogy megfelelő tanácsadással szolgálhassanak a betegek és a szélesebb közvélemény felé.”

A tanulmány 3407, átlagosan 62 éves életkorú, szív- és érrendszeri betegséggel nem rendelkező beteg szívét vizsgálta.

OLVASS TOVÁBB

A kannabisz használata megváltoztathatja a szív szerkezetét egy kutatás szerint | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

A kannabisz használata megváltoztathatja a szív szerkezetét egy kutatás szerint | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok