körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Egy új tanulmány rámutat arra, hogy a vesedonorok kannabiszhasználata nincs mérhető hatással a donorok vagy a recipiensek eredményéreire veseátültetés esetén. Ez a tanulmány elsőként vizsgálta a kannabisz használatának hatását élő vesedonorokra.

Az elmúlt 10 évben a kannabisz használata az Egyesült Államokban folyamatosan növekszik, 2001 és 2013 között több mint kétszeresére, a serdülők 54,1%-a azt állította, hogy 21 éves korában kezdte el a használatát.

Hiány van az átültetéshez szükséges vesékből. 2018-tól közel 100.000 beteg van a donor veseátültetés várólistáján, az átlagos várakozási idő a régiótól és a vércsoporttól függően 3-10 év. Egyes betegek nem élnek elég sokáig a dialízis alatt, hogy átültetést kapjanak.

OLVASS TOVÁBB

A kannabisz használata nincs hatással a veseátültetés kimenetelére | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok