körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Két új előzetes tanulmány szerint, amelyet az American Heart Association (Amerikai Szív Egyesület) tudományos előadásán mutattak be, a fiatalok körében a gyakori kannabiszhasználat megnövekedett stroke-kockázattal jár, és azok az emberek, akiket kannabiszhasználati rendellenességgel diagnosztizálnak nagyobb valószínűséggel kerülnek kórházba szívritmuszavarok (aritmiák) miatt. Az egyesület tudományos eseményei a kardiovaszkuláris tudomány legfrissebb eredményeit bemutató találkozók kutatók és klinikusok számára. A kannabiszhasználati rendellenesség és a fokozott stroke-kockázat kapcsolatára vonatkozó tanulmányt a Stroke, az American Stroke Association folyóiratában teszik közzé, ami az American Heart Association részlege.

Az American Heart Association nem rendelkezik állásponttal a kannabisz legalizálásáról, azonban az egyesület megjegyzi, hogy azokon a helyeken, ahol a kannabisz legális, olyan közegészségügyi infrastruktúrának kell működnie, amely integrálja a kannabisz használatát az átfogó dohányzás-elleni intézkedésekbe, mint például az életkor korlátozása vásárláskor, a füstmentes levegőtörvények és egyéb intézkedések bevezetése.

OLVASS TOVÁBB

A kannabisz használata stroke-hoz és a szívritmuszavarhoz vezethet fiataloknál | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

A kannabisz használata stroke-hoz és a szívritmuszavarhoz vezethet fiataloknál | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok