körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Az amerikai Vinelandben található Inspira Health Network kutatói megvizsgálták a kiegészítő kannabisz használatának hatását a rákkal összefüggő tünetek kezelésében. A fizikai és érzelmi tüneteket mérték, valamint az opiátfogyasztást morfin milligramm ekvivalensben (MME) átszámítva. 232 beteget azonosítottak, akik közül 95 nem használt, 137 pedig használt kannabiszt.

A fájdalom, a fizikai és a rákos tünetek skálájával (ESAS) mért összes tünet mindkét csoportban szignifikánsan javult. Azonban csak a kannabiszhasználók mutattak jelentős javulást az érzelmi tünetekben. Ezenkívül az opiát felhasználása a nem kannabisz-csoportban 23%-kal nőtt, miközben a kannabisz-csoportban stabil maradt. A szerzők arra a következtetésre jutottak, hogy a kannabisz „javította az onkológiai betegek ESAS-értékeit az opioid-dózis csökkentése ellenére, és alkalmas adjuváns kezelésnek tekinthető a palliatív kezelésben”.

forrás:

A kannabisz javította a rákos betegek tüneteit annak ellenére, hogy a csökkentették az opioidok adagját | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

A kannabisz javította a rákos betegek tüneteit annak ellenére, hogy a csökkentették az opioidok adagját | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok