körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Az izraeli University of Haifa School of Public Health kutatói áttekintésükben arra a következtetésre jutottak, hogy „az erre a fontos témára vonatkozó korlátozott bizonyítékok arra utalnak, hogy az idősebb korban történő [kannabisz]használat nem köthető a gyengébb kognitív teljesítményhez, ezáltal a korai életkorban megjelenő kannabiszhasználat káros következményei valószínûleg nem jelentkeznek idősebb korban. Az idős korban történő alkalmazáshoz inkább társulhat az agy jobb egészsége, számos kannabinoid ismert neuroprotektív tulajdonságainak megfelelően. Ugyanakkor a jelenlegi bizonyítékokból nem vonhatók le határozott következtetések, mivel hiányoznak az erős módszertani tervezéssel készült kutatások.”

A szerzők áttekintették a régi állatmodellekből és az emberi tanulmányokból származó irodalmat, összpontosítva a kannabisz középkorú és időskori használatára, valamint a kognitív folyamatok közötti kapcsolatra. A jelentés kiemeli a kannabisz késői életkorban és a kognitív egészségben történő használatával kapcsolatos ismeretek hiányát, és megvitatja a korlátozott eredményeket a hozzáállás és irányelvek lényeges változásainak összefüggésében.

OLVASS TOVÁBB

https://orvosikannabisz.com/kutatasok/a-kannabisz-nem-karositja-az-idosebb-felnottek-kognitiv-funkcioit-de-javithatja-az-agy-egeszseget/KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok