körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A poszttraumás stressz zavarok (PTSD) a súlyos testi és lelki megrázkódtatások, fizikai és pszichés traumák hatására alakulhatnak ki. A legígéretesebb gyógymódnak jelenleg az MDMA-terápiák (az ecstasy hatóanyaga) tűnnek, de egy friss kutatás szerint a kannabisz is nagyon hatékony lehet a tünetek kezelésében.

A traumát kiválthatja például egy háborús élmény, súlyos közúti baleset vagy szexuális erőszak elszenvedése. A közös pont, hogy az egyén az adott eseményt intenzív félelemmel és tehetetlenséggel éli át és sosem lép rajta teljesen túl. A traumatikus eseményt önkéntelenül újra és újra átéli, ezért kerül minden olyan helyzetet, ami a traumával összefügghet.

A Journal of Psychopharmacology szakfolyóiratban közzétett tanulmány elsőként dokumentálja a PTSD, a kannabisz-használat és a súlyos mentálhigiénés következmények közötti összefüggéseket. A kutatás alapját a Statistics Canada több mint 24000, 14 évesnél idősebb kanadaitól összegyűjtött egészségügyi adat képezte. A válaszadók közül 420 jelezte a PTSD klinikai diagnózisát, akik közül 106, vagyis közel 30% jelentett kannabisz-fogyasztásról az elmúlt évben. A British Columbiai University kutatói azt találták, hogy azok a PTSD-sek, akik nem kezelik magukat kannabisszal, sokkal nagyobb eséllyel szenvednek súlyos depressziótól és öngyilkossági gondolatoktól, mint azok, akik az elmúlt évben fogyasztottak kannabiszt.

OLVASS TOVÁBB

A kannabisz segíthet megbirkózni PTSD-vel - CK Medijuana

A kannabisz segíthet megbirkózni PTSD-vel – CK MedijuanaKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok