körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A kannabiszhasználat a poszt-traumatikus stresszel (PTS) klinikailag diagnosztizált betegek körében a súlyos depresszió és az öngyilkossági gondolatok csökkent arányával jár, a Journal of Psychopharmacology folyóiratban közzétett klinikai adatok szerint.

A kanadai kutatók a reprezentatív mintában vizsgálták a kannabisz használatát a PTS-betegek körében. A kutatók arról számoltak be, hogy azoknak a PTS-betegeknek körében, akik nem fogyasztottak kannabiszt, körülbelül hétszer nagyobb valószínűséggel fordult elő a közelmúltban bekövetkezett súlyos depressziós epizód, és 4,7-szer nagyobb valószínűséggel fordult elő öngyilkosság, mint azoknál, akik elismerték a kannabisz használatát.

OLVASS TOVÁBB

A kannabiszhasználat csökkenti a depressziót poszt-traumatikus stresszbetegekben | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

A kannabiszhasználat csökkenti a depressziót poszt-traumatikus stresszbetegekben | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok