körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Egy olyan vizsgálatban, amelyben 28 idősebb felnőtt kannabiszhasználó és 136 nem használó vett részt, egy 16 hetes periódus alatt testedzés beavatkozásban (intervenció), a kannabisz nem befolyásolta az állóképességet. A résztvevők legalább 60 évesek voltak. A Colorado Egyetemen dolgozó kutatók mindkét csoportban megmérték a testtömeg-indexet (BMI), a testmozgás viselkedést és a kardiovaszkuláris állóképességet.

„Az 50 év feletti felnőttek a leggyorsabban növekvő kannabiszfogyasztók az Egyesült Államokban. A nemzeti előfordulási arány 2013-ban a becslések szerint akár 9,1%-ra is tehető, ”magyarázzák a kutatás szerzői. “Tekintettel az inaktivitással járó negatív egészségügyi következmények és a testmozgással járó védő tényezők sokaságára, erőfeszítéseket kell tenni azon tényezők megértése érdekében, mint például a kannabiszhasználat, amelyek befolyásolhatják az idősebb felnőttek testmozgását.”

“Az idősebb felnőtt nem használókhoz képest az idősebb felnőtt kannabiszhasználók alacsonyabb testtömeg-index-szel rendelkeztek egy testedzés beavatkozás tanulmány kezdetén, több heti testedzés nappal a beavatkozás során, és több testmozgással kapcsolatos tevékenységet folytattak a beavatkozás befejezésekor,”-írják a tanulmány szerzői.

A kannabiszhasználók testtömeg-indexe szignifikánsan alacsonyabb volt, mint a nem használóké. A kannabiszhasználók 0,7 nappal több testmozgást jelentettek, mint a nem használók 8 hét után, és 4,1 ponttal magasabbak pontszámot értek el az idősek testedzés alskáláján (CHAMPS) 16 hét után. Sem a kiindulási, sem a beavatkozás utáni állóképesség nem különbözött a kannabiszfogyasztási státusz szerint, és a szív-érrendszeri állóképesség javult a teljes mintában végzett beavatkozás után. A szerzők arra a következtetésre jutottak, hogy ezek az „előzetes adatok arra utalnak, hogy a kannabisz jelenlegi használata nem jár negatív hatással az állóképességre és a testmozgásának fokozására irányuló erőfeszítésekre mozgásszegény életmódot élő idős felnőtteknél”.

forrás:

A kannabiszt használó idősek több testedzést végeznek és alacsonyabb a testtömeg-indexük | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

A kannabiszt használó idősek több testedzést végeznek és alacsonyabb a testtömeg-indexük | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok