körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A napi koffeinfogyasztást “normál” függőségnek és szokásnak tekinjük. Úgy tűnik, hogy nincs káros egészségügyi hatása, és a toleranciát, valamint az elvonási tüneteket leszámítva a legtöbb ember káros mellékhatások nélkül fogyasztja a napi “fenntartó adagját”. Ez a közös felfogás azonban vitatható olyan adatok alapján, amelyek arra utalnak, hogy a koffein befolyásolhatja az újonnan felfedezett fiziológiai rendszerünket: az endokannabinoid rendszert (EKR).

Dr. Marilyn C. Cornelis és a Northwestern University munkatársai a Journal of Internal Medicine szaklapban közzétett tanulmányban 47 átlagos kávéfogyasztó anyagcseréjét (a metabolitok profilját) vizsgálta 3 hónapon keresztül. Az első hónapban a vizsgálat résztvevői tartózkodtak a kávéfogyasztástól. A második hónapban a résztvevőket arra utasították, hogy igyanak naponta négy csésze, a harmadik hónapban pedig napi nyolc csésze kávét. A kutatók minden hónapban meghatározták a különféle metabolitok szintjét a résztvevők éhgyomri szérumában.

OLVASS TOVÁBB

A kávé hatása az endokannabinoid rendszerre | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

A kávé hatása az endokannabinoid rendszerre | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok