körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Az éghajlatváltozás hatásai törékeny bolygónkra mind egyre nyilvánvalóbbak és egyre inkább katasztrofálisak. A fosszilis tüzelőanyagok kétségtelenül az egyik legnagyobb hozzájárulók; a verseny elindult, hogy fenntartható alternatívát találjunk ezekre a véges és egyre csökkenő erőforrásokra. A bioüzemanyag az egyik javaslat, de mennyire életképes? És vajon a kender a legjobb bioüzemanyag?

A kender és a kannabisz támogatói között gyakori tévhit, hogy a fosszilis tüzelőanyagokról a kender bioüzemanyagra történő átállás egyszerűen megoldaná a fosszilis tüzelőanyagok használatának problémáit és a további használatuk rémisztő következményeit. A bioüzemanyagok messze nem a lejobb bolygó-megmentési megoldás, ahogy azokat túlságosan gyakran bemutatják nekünk, mivel olyan problémákat vetnek fel, amelyek több problémát okoznak, mint amennyit megoldanak. Semmi sem létezik elkülönítve. Létfontosságú megvizsgálni azt a dominohatást, amely a fosszilis tüzelőanyagok bioüzemanyagokkal való helyettesítése okozna a bolygónk egészére. Ha azonban a kendert más bioüzemanyag-alapanyagokkal hasonlítjuk össze, láthatuk bizonyos előnyöket.

 

A kender a legjobb bioüzemanyag? | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

A kender a legjobb bioüzemanyag? | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok