körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Két új tanulmány vizsgálta a Kentucky-ban termesztett kenderből előállított KY-kender néven ismert extraktum terápiás potenciálját. A növényi törzs (fajta), a növekedési feltételek és a feldolgozási technikák mind olyan extraktum előállítására optimalizáltak, amely a terápiás szempontból előnyös anyagokat tartalmazza, és a folyamat során minden olyan maradék kiküszöbölődjön, mely a terméket szennyezheti.

Az egyik vizsgálatban a kutatók azt találták, hogy ha a KY-kender extraktumot különböző dózisban a tenyésztett petefészek sejtekhez adják, ez a sejtek migrációjának jelentős dózisfüggő lassulását eredményezte.

Ez a felismerés azt jelezte, hogy a kivonat hasznos lehet a metasztázis – a rák átterjedése a test más részeire – megállításához vagy lelassításához.

Egy második vizsgálatban a kutatók feltárták a KY-kender korábbi tanulmányokban megfigyelt, petefészekrák elleni védőhatásának biológiáját.

Tenyésztett petefészekrák sejtekkel végzett kísérletek azt mutatták, hogy a KY-kender lassította az interleukin IL-1 béta szekrécióját. Az interleukinek gyulladást okozhatnak, amely káros lehet, és kapcsolatban van a rák progressziójával. Az IL-1 β szekréció kender által kiváltott lassulása egy, a KY-kender rák elleni hatásaiért felelős lehetséges biológiai mechanizmust reprezentál.

„Ennek a kutatásnak és korábbi kutatásainknak az eredményei azt mutatják, hogy a KY-kender hasonló mértékben, vagy még jobban lassítja a petefészekrák előrehaladását, mint a jelenlegi Cisplatin petefészekrák gyógyszer,” mondta Turner. “Mivel a Cisplatin nagy toxicitású, azt várjuk, hogy a kendernek kevesebb mellékhatása lesz. Ezt azonban a jövőben még tesztelni kell”.

OLVASS TOVÁBB

A kender lehetséges hatása petefészekrák ellen | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

A kender lehetséges hatása petefészekrák ellen | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok