körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Az Alternet Systems (ALYI) egyre ismertebbé válik a kenderalapú energiatároló kezdeményezésével. A rekreációs kannabisz legalizálása tavaly Kanadában a befektetési hírek reflektorfénybe helyezte a növényt. A kendertermesztés legalizálása az Egyesült Államokban a 2018. évi mezőgazdasági törvény alapján egy valószínűleg még ennél is nagyobb piaci mozgatórugó. Az ipari kender még a rekreációs és az orvosi felhasználásnál is nagyobb kereskedelmi értékkel rendelkezhet. Az ALYI kenderalapú energiatárolása a legális kender sokféle lehetőségei közül az egyik.

A cég nemrégiben bejelentette, hogy megszerezte a földterület a termesztéshez és a feldolgozáshoz szükséges létesítményeket New York-ban, ahol a kenderszárakat betakarítják, hogy további kutatásokat végezzenek a kenderalapú energiatárolás fejlesztésében. Az ALYI tavaly év végén indította el a kezdeményezést, amikor a társaság a Clarkson Egyetem professzorát, David Mitlin-t felvette a cégbe, hogy a fejlesztéseket vezesse. Mitlin sikeresen használt kenderrostot – a kender feldolgozásából megmaradt szálat – olyan szén-nanoszerkezetek elkészítéséhez, amelyek versenyeznek és bizonyos tekintetben meghaladják a jelenleg használt grafén-nanolapokból készült szuperkondenzátorok teljesítményét. Mitlin amerikai szabadalommal rendelkezik a kender-energiatároló technológiájára.

OLVASS TOVÁBB

https://orvosikannabisz.com/egyeb/ipari-felhasznalas/a-kenderalapu-energiatarolo-technologia-figyelmet-kap-a-mediaban/

KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok