körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A kendermag és a szójababolaj zsírsavösszetétele befolyásolta a kocák plazmáját, a kolosztrumát és az érett tej zsírsavösszetételét. A C18:3n-3, C18:4n-3 és C20:4n-6 legnagyobb arányát 5% kendermagolaj-étrenddel táplált kocák érett tejzsírjában kaptuk, összehasonlítva más étrendi zsírforrásokkal (5% szójababolaj vagy a kender és a szójababolaj 50:50 arányú keveréke 5%-ban). Az étrendi olaj kiegészítés kocákra gyakorolt ​​hatása tükröződik a malacok plazma zsírsav-profiljában. Nevezetesen a C20:5n-3 és C22:5n-3 aránya volt a legmagasabb a kendermagolajjal táplált malacok plazmájában, míg C18:4n-3 nem volt kimutatható, ami jelzi az α-linolénsav (ALA) és a sztaaridonsav (SDA) átalakulását a hosszabb láncú n-3 többszörösen telítetlen zsírsavakká. Az étrendi zsírforrás befolyásolta a született malacok számát, tömegnövekedését az első héten, a plazma glükóz- és IgG-koncentrációját, valamint a hematológiai profilt.

OLVASS TOVÁBB

A kocák etetése kendermagolajjal javította a malacok zsírsav-profilját | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

A kocák etetése kendermagolajjal javította a malacok zsírsav-profilját | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok