körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Miss Canada ugyan nem vitte haza a nyertes tiarát, de hála a jelmezének amiben a nemzetközi versenyen fellépet fel tudta hívni a kannabisz-aktivizmusra a figyelmet.

Amikor egy kérdés olyan fontos, mint a kannabisz reformja vagy a kábítószer-ellenes nemzetközi háború befejezése, az aktivizmus váratlan helyeken bukkan fel. Ez volt a helyzet múlt héten is, amikor Alyssa Boston a szépségverseny egyik versenyzője az éves Miss Universe versenyen a kannabisz témát használta a kanadai legalizáció ünneplésére.

A Huffington Post szerint, Boston, akit augusztusban Miss Kanadának koronáztak, csillogó flitteres kannabisz mintájú viseletben parádézott a verseny  „Nemzeti Kosztümök” felvonultatása közben. A Miss Universe jelmezes részét úgy alakították ki, hogy lehetőséget biztosítson a fellépők számára, hogy stílussal képviseljék országukat. Az elmúlt években a Miss Kanada nyertesei határozottan konzervatívabb jelmezeket választottak, ideértve olyan megjelenéseket amiket a királyi rendőrség és a jégkorongos Stanley kupa trófeája inspirált. Ebben az évben azonban Miss Kanada kissé zöld hangulatban volt.

“Ez a szikrázóan zöld ruha az orvosi célú kannabisz legalizálását képviseli” – magyarázta a bemondó amikor Boston a kifutóra ért. “Ez a versenyző véget akar vetni az 1920 óta fennálló megbélyegzésnek. Ha szükséged van rá, Kanadával megragadhatod a legális kannabiszt.”

A ruhát magyarázó Instagram-hozzászólásában Boston elmondta, hogy megpróbálta csökkenteni a kannabiszt övező megbélyegzést, és felhívni a figyelmet a kannabisz orvosi kutatásának folyamatos szükségességére.

„A legutóbbi kanadai kannabisz legalizáció inspirálta az öltözetet, de ami a legfontosabb, hogy véget vessen a stigmának globálisan annak a reményében, hogy további kutatásokat indítson be orvosi célokra” – írta Boston a közösségi médiában.

Sajnos a csillámló kannabisz ruha nem volt elég ahhoz, hogy tiarával koronázzák Miss Kanadát; végül Miss Dél-Afrika nyerte a verseny legrangosabb díját. De még a Miss Universe cím nélkül is Boston új szerepet vállalt mint a szépségverseny világ vezető kannabisz támogatója. ”

A kannabisz királynő a 10 perc 10 másodpercnél érkezik a kifutóra:

“Kicsit szokatlan a szépségkirálynő számára a kannabiszról beszélni.” – mondta Boston verseny előtt a Windsor Starnak. „Ez olyan valami, amire nagyon büszkék vagyunk itt, Kanadában. Ez egy vadonatúj iparág, és rengeteg potenciált látunk benne a jövőre nézve.”


KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok