körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A kanadai cég, amelynek 77 millió dollár értékű illegális kannabisznövényeket kell megsemmisítenie, most a munkásainak negyedét teszi lapátra. Ez a második nagy kannabiszgyártó cég, amely több száz fős leépítésésket jelent be, miután az ipar komoly visszaesést tapasztal egy évvel a rekreációs kannabisz legalizálása után.

A CannTrust Holdings pár napja bejelentette, hogy ideiglenesen 140 pozíciót szüntet meg, hogy megfeleljen a Kanadai Egészségügyi Minisztérium (Health Canada) előírásainak. Az engedéllyel rendelkező gyártó tiltott kannabisz termeszése miatt keveredett botrányba, amelynek nyomán kénytelenek voltak elbocsátani a cég vezérigazgatóját. Az ügy kérdéseket vetett fel a legális kannabiszipar működéséről.

A botrány álfalak mögött elrejtett illegális termesztő helyiségek miatt robbant ki, amelyekből legalább öt tonnányi növényt állítottak elő. Ennek egy részét Kanadán kívülre exportálták. A magas rangú CannTrust alkalmazottak állítólag tudtak az illegális termesztésről, de nem tettek ellene semmit.

OLVASS TOVÁBB

A nagyobb kannabisz vállalatok több száz embert bocsátanak el, az iparág nehéz helyzetben van | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

A nagyobb kannabisz vállalatok több száz embert bocsátanak el, az iparág nehéz helyzetben van | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok