körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A németországi Braunschweig ügyészei letöltendő börtönbüntetést javasolnak egy kenderteát árusító kiskereskedelmi bolt üzemeltetőinek.

Az ügyészség szerint a kendertea értékesítése illegális, függetlenül attól, hogy mekkora a THC-tartalma.

A Braunschweiger Zeitung újság szerint a Hanfbar bolt üzemeltetői – Marcel Kaine és Bardia Hatefi – két és fél év börtönbüntetést kaphatnak.

A vádlottak felmentést kérnek, azzal érvelve, hogy a ugyanezek a teák másutt széles körben elérhetők, és a vádak nem igazságosak.

A Hanfbar, amely kender ételeket és italokat, valamint CBD olajat értékesít 2017 óta, vegán kávézónak nevezi magát, és a kendert a „fenntartható és tudatos életmód kulcsának” tartja.

Az ügyészek szerint a kenderteát a német kábítószer-törvény tiltja, amely kimondja, hogy a kendertermékeket nem lehet tudatmódosító célokra felhasználni.

OLVASS TOVÁBB

A német kenderkereskedők több éves börtönbüntetéssel nézek szembe kendertea eladása miatt | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

A német kenderkereskedők több éves börtönbüntetéssel nézek szembe kendertea eladása miatt | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok