körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Az egyik német kormánykoalíciós párt a múlt héten tisztázta a rekreációs kannabisszal kapcsolatos álláspontját, miszerint támogatja a birtoklás dekriminalizálását és a felnőttkori kannabisz legális terjesztését célzó kísérleti programok bevezetését.

A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) új álláspontjával a német parlament többsége olyan pártot képvisel, amely támogat valamilyen fajta rekreációs kannabisz reformot.

Ez is az első alkalom, amikor az egyik legnagyobb német párt és a kormánykoalíció egy része hivatalosan támogatja a reformot.

A lépés pozitívnak tekinthető, mert előrelépést jelent, azonban hosszú és bizonytalan út vár még, mielőtt bármilyen felnőttkori kannabiszreformot elkezdenének Németországban.

Angela Merkel német kancellár jobboldali, kereszténydemokrata politikai szövetsége vagyis az Unió, amely jelenleg az SPD-vel együtt kormányos, továbbra is ellenzi a változásokat.

Ugyanez a helyzet az Alternatíva Németországért nevű párttal, bár nem valószínű, hogy ez a két politikai csoport egyesíti erőit egy szövetségi kormány koalícióhoz.

forrás:

A német parlament többsége támogatja a rekreációs kannabisz reformját, ám a változás nem biztos | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

A német parlament többsége támogatja a rekreációs kannabisz reformját, ám a változás nem biztos | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok