körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Németország, az állami orvosi szabályozó ügynökség friss adatai szerint 6,714 kilogramm orvosi kannabisz virágzatot importált 2019-ben, elsősorban gyógyszertári kiadásra.

Ez több mint kétszerese a teljes 2018-as mennyiségnek, amikor nagyjából 3 tonnát importáltak.

A német Kábítószer és Orvostechnikai Eszközök Szövetségi Intézetének (BfArM) adatai megerősítik a német piac erőteljes növekedését, amely jelentős hajtó tényező volt az orvosi kannabiszgyártó létesítményekbe történő beruházások szempontjából Európában és külföldön. Azonban a német import 2019 utolsó negyedévében hirtelen visszaesést tapasztalt, amely valószínűleg az ellátási problémákból származott.

Németország messze a legnagyobb európai kannabiszpiac, és kizárólag az importtól függ, ami piacát legalább 2020 végéig fogja ellátni.

2020 után a belföldön előállított kannabisz mennyisége, amelyet a BfArM vásárol, várhatóan nem lesz elegendő a növekvő kereslet fedezésére.

OLVASS TOVÁBB

A Németországba behozott orvosi kannabisz virágzat mennyisége 2019-ben ismét megduplázódott | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

A Németországba behozott orvosi kannabisz virágzat mennyisége 2019-ben ismét megduplázódott | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok