körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Egy francia kutatócsoport tanulmánya szerint a reumatológiai betegségben szenvedők 17%-a fogyaszt kannabiszt. A „Kannabiszhasználat értékelése és hatása a reumatológiai betegségek fájdalmára: szisztematikus áttekintés és metaanalízis” című tanulmányról ebben a hónapban tettek közzé online jelentést a Rheumatology folyóiratban való megjelenése előtt.

A tanulmány elvégzése érdekében a franciaországi Clermont-Ferrand-i kutatók szisztematikusan áttekintették a 2020 júniusáig megjelent tudományos irodalmat a kannabisz reumatológiai betegségek kezelésére történő felhasználásáról. A reumatológiai betegségek közé tartoznak többek között a fibromialgia, a lupus és a rheumatoid arthritis, azaz krónikus sokízületi gyulladás.

Az áttekintett tanulmányok összesen 10,873 beteget érintettek, köztük 2900 beteget, akik azt állították, hogy kannabiszt fogyasztottak. Ezután a kannabiszhasználat gyakoriságát meta-arány szerint számolták ki.

“A reumatológiai betegségekben szenvedők közel 20%-a aktívan fogyaszt kannabiszt, a fájdalom javulása mellett,” – összegezték a tanulmány szerzői.

OLVASS TOVÁBB

 

 

A reumatológiai betegségben szenvedők 17%-a kannabiszt használ | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

A reumatológiai betegségben szenvedők 17%-a kannabiszt használ | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok