körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.
Az elmúlt évtizedben nőtt az orvosi kannabisz használata a palliatív rákkezelésben. A termékek közötti választás azonban önkényes, és a legtöbb beteg THC-domináns kannabisztermékeket használ. Ebben a tanulmányban az onkológusok által előírt orvosi kannabisz-kezelés rövid távú eredményeinek értékelését tűztük ki célul a használt kannabisz típusához képest. Összehasonlító elemzést alkalmaztunk a THC-domináns (n ​= 56, 52%), a CBD-domináns (n ​​= 19, 18%) és a kevert [egyenlő arányú THC:CBD] (n = 33, 30%) orvosi kannabisz kezelések közötti különbségek értékelésére a kezelés hatékonyságában és biztonságosságában. Az onkológiai betegek (n = 108) több tünetről számoltak be a kiindulási kérdőívekben, megkezdték az orvosi kannabisz-kezelést és befejezték az egy hónapos nyomon követést. A legtöbb paraméter jelentősen javult a kiindulási értékhez képest, beleértve a fájdalom intenzitását, az érzelmi és érzékszervi fájdalmat, az alvás minőségét és időtartamát, a rákos szorongást, valamint a fizikai és pszichológiai tünetek terheit. Az orvosi kannabiszhoz kapcsolódó biztonsági profilban nem volt szignifikáns különbség a három típusú orvosi kannabisz-kezelés között. Általában nem volt különbség a három orvosi kannabisz-kezelés között a fájdalom intenzitása és a legtöbb másodlagos kimenetel tekintetében. Váratlanul a CBD-domináns olajkezelések jótékony hatásukban hasonlóak voltak a THC-domináns olajkezelésekhez a legtöbb másodlagos eredmény szempontjából. A THC-domináns kezelések csak az alvás időtartamában mutattak szignifikáns fölényt jótékony hatásukban a CBD-domináns kezelésekhez képest. Ez a munka bizonyítékot szolgáltat arra, hogy bár a betegek általában THC-domináns termékeket fogyasztanak, a gondozóknak figyelembe kell venniük a CBD-domináns termékeket a rákkal kapcsolatos tünetek hasznos kezeléseként.
 
forrás:

A rövid távú orvosi kannabisz kezelés jótékony hatást vált ki a palliatív rákbetegek körében | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok