körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A svájci parlament múlt héten elfogadta azt a törvénymódosításról szóló indítványt, amely lehetővé teszi a kannabisz hazai előállítását orvosi felhasználásra és exportra. Források szerint a Svájci Szövetségi Tanács már ért el haladást a törvényjavaslattal kapcsolatban, amelyről a jelenlegi parlamenti ülésen kellett szavazni, azonban azt a koronavírus miatt felfüggesztették.

A törvényjavaslat célja a kannabisz export tilalmának megszüntetése, valamint a svájci betegek számára az orvosi kannabiszhoz való hozzáférés megkönnyítése. Jelenleg csak 3000 beteg fér hozzá legális orvosi kannabiszhoz az országban, azoknak csak a töredéke, akik ténylegesen kannabiszt használnak betegségük kezelésére. Kannabiszrecepteket limitáltan ad ki a Szövetségi Közegészségügyi Hivatal (FOPH), és a termékek drágák, több száz svájci frankba kerülnek havonta. A becslések szerint közel 100.000 beteg illegálisan használ kannabiszt.

OLVASS TOVÁBB

A svájci parlament engedélyezi az orvosi kannabisz termesztését és exportját | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

A svájci parlament engedélyezi az orvosi kannabisz termesztését és exportját | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok