körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A svájci parlament elfogadott egy törvényjavaslatot az ország kannabisz-törvényének megváltoztatására, bár ezt a világjárvány miatt most felfüggesztették.

A törvény többféle dolgot érint. Először is meg fogja engedni Svájc­nak a kannabisz exportját. Másodszor: az általános orvosoknak megengedi a kannabisz közvetlen felírását. Jelenleg csak a „legális” svájci paciensek kaphatnak ilyen receptet a Szövetségi Közegészség­ügyi Hivataltól. Ez költséges és időigényes eljárás; jelenleg mind­össze körülbelül 3000 „legális” paciens van. Viszont a becslések szerint több mint százezer olyan svájci van, aki tüneteinek kezelésére illegálisan használ kannabiszt.

Az új törvény várhatóan 2021. közepén lép hatályba.

Jelenleg csak az 1 %-nál kevesebb THC-t tartalmazó kendert termelik elterjedten az országban. A gyógyászati célú termeléshez – éppúgy, mint más országokban – itt is meg kell szerezni a GMP (jó gyártási gyakorlat) tanúsítványt.

OLVASS TOVÁBB

https://orvosikannabisz.com/hirek/nemzetkozi-hirek/a-svajci-parlamenten-atment-a-kannabisz-termelesere-es-exportalasara-vonatkozo-torvenyjavaslat/

KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok