körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A bizonyított terápiás képességei ellenére a CBDA-t általában nem tekintik életképes klinikai kezelésnek. Ez természetes, hiszen meglehetősen instabil vegyület – mivel szobahőmérsékleten fokozatosan dekarboxileződik.

Dr. Raphael Mechoulam, aki először szintetizálta a THC-t, új kutatása valószínűleg lebontotta ezt a gátat. A múlt hónapban Kaliforniában, a CannMed 2019 konferencián Dr. Mechoulam bejelentette, hogy kutatócsoportja megtalálta a módját az instabil CBDA átalakítására egy stabilabb vegyületté, amely megtartja a CBDA terápiás potenciálját.

“A kannabisz növény instabil savmolekuláit szintetizáltuk, hogy stabil, konzisztens alapot biztosítsunk az új terápiák kutatásához a gyógyszászati igények széles körében – a központi idegrendszer rendellenességeitől, a gyulladáson át még sok másig,” nyilatkozta a kutatóprofesszor.

Mechoulam és kutatócsoportja azon dolgozott, hogy stabilizálja a CBDA-t metil-észter-származékká konvertálva, amelyet kannabidiolsav-metil-észternek vagy HU-580-nak neveznek. Az új vegyületnek egy depressziós állatmodellben történő tesztelésével a kutatók megerősítették, hogy a vegyület továbbra is képes csökkenteni a szorongáshoz hasonló viselkedést, miközben kémiailag elég stabil ahhoz, hogy klinikai gyógyszer válhasson belőle.

OLVASS TOVÁBB

A szintetikus CBDA hamarosan klinikai vizsgálatokban bizonyíhat szorongás és gyulladás kezelésében | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

A szintetikus CBDA hamarosan klinikai vizsgálatokban bizonyíhat szorongás és gyulladás kezelésében | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok