körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Az orális THC beadása előtti táplálékbevitel befolyásolja a szer hatását és annak időtartamát, a Cannabis and Cannabinoid Research folyóiratban közzétett klinikai vizsgálat adatai szerint.

A kanadai kutatók 28 betegnél értékelték az orális THC kapszulák felszívódási mintáit és hatásait éhgyomri állapotban vagy magas zsírtartalmú étkezés után.

A kutatók arról számoltak be, hogy a magas zsírtartalmú étkezés fogyasztása a THC orális adagolása előtt késlelteti a szer hatásának kezdetét, de fokozza az általános hatásokat.

“Összességében ezek az eredmények arra utalnak, hogy a magas zsírtartalmú étkezés a szájon át bevitt THC adag előtt növeli mind a THC, mind a 11-OH-THC szintet, de lassabban jelentkezik,” írják a szerzők. Összességében elismerték, hogy az alanyok “jól tolerálták” a THC orális dózisát táplált vagy éhgyomri állapotban.

A szerzők emellett magasabb THC plazmaszintet azonosítottak a nőkben, mint a férfiakban. Ugyanakkor azt feltételezik, hogy ezek a különbségek “a férfi és női résztvevők közötti súlykülönbségeknek tulajdoníthatók, nem csak a nemek közötti különbségek eredménye”.

forrás:

A táplálékbevitel befolyásolja az orális THC hatásait | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

A táplálékbevitel befolyásolja az orális THC hatásait | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok