körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Egy 37 fibromialgiában szenvedő nővel és 33 egészséges kontrolllal végzett vizsgálatban egy 15 hetes testmozgás program csökkentette a fájdalmat és megnövelte az anandamidszintet. A vizsgálatot a svédországi Linköping Egyetem Egészségügyi, Orvostudományi és Gondozási Tudományok Tanszékének Fájdalom- és Rehabilitációs Központjának tudományos munkatársai készítették.

A fizikai testmozgást az egészségügyi ellátásban egyre inkább támogatott krónikus fájdalmak esetén, olyan jótékony eredményekkel mint a fájdalom és a fáradtság csökkentése, valamint az életminőség javulása. Ennek ellenére a krónikus fájdalomban a testmozgás biokémiai következményeiről még mindig viszonylag kevés információ áll rendelkezésre. Az endokannabinoid rendszerről azt állítják, hogy szerepet játszik az akut testmozgás által okozott jutalomban és a fájdalom gátlásában. A tanulmánynak az volt a célja, hogy megvizsgálja az erőedzés krónikus kimenetelét az endokannabinoidok és a kapcsolódó lipidek szintjén fibromialgia esetén.

A 15 hetes testmozgás után az anandamidszintek szignifikánsan megemelkedtek a fibromialgiás betegekben. A fájdalom intenzitása és a depressziós pontszámok csökkentek, és az izomerő növekedett. A szerzők azt írták, hogy a „a megnövekedett anandamid és csökkent SEA [sztearoil-etanolamid] a fibromialgiában szenvedő nőkben a 15 hetes program után az erőedzés krónikus hatására utalhat”.

“A fájdalom intenzitása és a depressziós pontszámok csökkentek, az izomerő növekedett, és többváltozós összefüggésben az izomerősség pozitív összefüggésben állt a 2-AG szinttel az erőedzés után.”

forrás:

A testedzés növeli az anandamid szintjét, csökkenti a fájdalmat és a depressziót fibromialgiában szenvedő betegeknél | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

A testedzés növeli az anandamid szintjét, csökkenti a fájdalmat és a depressziót fibromialgiában szenvedő betegeknél | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok