körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Thaiföld hétfőn nyitotta meg az első teljes munkaidős klinikáját, amely a hagyományos és alternatív kannabiszalapú gyógyászatra szakosodott. Ez része a kormány kannabisz-gyógyszeripar fejlesztésére irányuló lépéseinek.

“Ez egy próba-klinika, mivel nincs elegendő, a kannabisz területén jártas orvos,”-mondta Anutin Charnvirakul az ország közegészségügyi minisztere a Bangkokban tartott nyitóünnepségen. A betegek az első két hétben ingyenesen kapnak kezelést – tette hozzá.

Thaiföld, ahol a kannabiszt hagyományosan fájdalom és fáradékonyság kezelésére használják, 2017-ben legalizálta a kannabisz orvosi felhasználását és kutatását, melynek egyik célja a mezőgazdasági bevételek növelése.

Az országban már körülbelül 25 kannabiszklinika működik az általános kórházak mellett, ám az újonnan létrehozott kísérleti klinikával ellentétben hetente csak néhány napig működnek, a szakemberek hiánya miatt.

OLVASS TOVÁBB

A thai kormány a hagyományos orvosláson alapuló kannabiszklinikát hoz létre | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

A thai kormány a hagyományos orvosláson alapuló kannabiszklinikát hoz létre | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok