körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Egy 71 résztvevővel végzett placebo-kontrollos tanulmányban, amely 3 csoportból áll (25 egészséges kontroll, 27 traumában részesült felnőtt poszttraumás stressz zavar nélkül, és 19 poszttraumás stressz zavarban szenvedő beteg), a THC alacsony dózisai csökkentik a fenyegetéssel kapcsolatos reakcióképességet egy bizonyos agyi régióban, az amigdalában. Placebó vagy THC használata után minden résztvevő jól bevált fenyegetéskezelési eljáráson ment keresztül a funkcionális mágneses rezonancia képalkotás (fMRI) során. A tanulmányban a detroiti Wayne Állami Egyetem különböző osztályainak kutatói vettek részt.

A THC csökkentette a fenyegetéssel kapcsolatos amigdala reakcióképességet. A szerzők arra a következtetésre jutottak, hogy “ezek az előzetes adatok arra utalnak, hogy a THC modulálja a fenyegetéssel kapcsolatos feldolgozást a poszttraumás stressz zavarban szenvedő egyénekben, ami farmakológiai megközelítésnek bizonyulhat a stressz és a trauma okozta pszichopatológia kezelésében”.

forrás:

A THC hasznos lehet poszttraumás stressz zavar esetén | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

A THC hasznos lehet poszttraumás stressz zavar esetén | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok