körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Rendszeresen felmerül a kérdés, hogy a kannabisz képes-e gyógyítani a rákot, legutóbb a JAMA Oncology közzétett véleménycikkben szerepelt. Két kannabiszkutató szerint az egyértelmű válasz: “ne tedd fel rá az életed.”

Dr. Donald Abrams, a San Francisco-i Kaliforniai Egyetem integráló onkológusa, és Dr. Manuel Guzman, a madridi Complutense Egyetem kutatója és biokémia professzora lát okot az optimizmusra, a meggyőző preklinikai bizonyítékok alapján, a kannabinoidok rákellenes hatásairól.

A szerzők idézik az elsősorban állati modellekkel végzett tanulmányokat, amelyek négy területet mutatnak be, ahol a kannabinoidok rákellenes hatásait megfigyelték: a rákos sejtek elpusztulásának előidézése, a rákos sejtek szaporodásának gátlása, a daganatok növekedésének gátlása és a rákos sejtek terjedésének gátlása.

Megfigyeltek két további, az in vitro és az állatkísérletek során azonosított területet, ahol a kannabisz ígéretes lehet a rákkezelések jövőbeni fejlesztésére: a kannabinoidok képessége szelektíven megcélozni a rákos sejteket anélkül, hogy befolyásolnák a szomszédos, egészséges sejteket, valamint képesek szinergetikusan összedolgozni a hagyományos rákellenes terápiákkal, anélkül csökkentve a tumornövekedést, hogy toxikus hatást fejtenének ki a gazdaszervezetre.

OLVASS TOVÁBB

A veterán kutatók azt kérdezik, hogy a „kannabisz gyógyítja-e a rákot?” | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

A veterán kutatók azt kérdezik, hogy a „kannabisz gyógyítja-e a rákot?” | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok