körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.
A Tilray és a világ legnagyobb sörfőző vállalata az Anheuser-Busch InBev együttműködve december elejére tervezi a CBD-vel kiegészített italainak megjelenését a kanadai piacon.
A Labatt sörgyár és a Tilray múlt decemberben tett bejelentést arról, hogy CBD és THC tartalmú alkoholmentes italok kutatását és fejlesztését tervezi.
A két vállalat kutatási partnerségének célja, hogy a kannabidiolt tartalmazó italokat úgy formulálja, hogy azok aktív összetevői stabilak maradjanak a termékek szavatossági ideje alatt.
Kendertér - 72347118 557425798396622 6279046319063433216 n.jpg? nc cat=109& nc oc=AQmvVVcFd3WD7zX59cLJdTNNtqxzCpv1SaghICHGHgxGY0uWEzoC FqZP4zef1aR0DU& nc ht=scontent vie1 1
A cég vezérigazgatója, Jorn Socquet hozzátette, hogy ezek a vegyületek rövidíthetik az italok élettartalmát, szerencsére ezzel kapcsolatban a CBD-re már megtalálták a megoldást. Természetesen tervezik között szerepel a THC tartalmú italok gyártása is, viszont ezek még további kutatásokra szorulnak, mivel ez a vegyület sokkal instabilabbnak bizonyult.
Kiderült még az is, hogy a kannabiszos italok kidolgozása kihívást jelentett, mert mikor a hatóanyagokat koncentrálják, olaj keletkezik, amelyet nehéz vízzel keverni, ezért a nanoemulziónak nevezett technológiával kísérleteztek.

 

 

A legfőbb problémát a felszívódási idő stabilizálása jelentette. Például, ha valaki ételként fogyaszt kannabisz terméket, annak felszívódása fél órától, pár óráig is eltarthat, hatása pedig általában több órán keresztül is tarthat. Ennek felgyorsítása volt a cél, mely a közel 10 perces felszívódással a hatását körülbelül másfél órára redukálja.
A Fluent, az AB InBev Labatt és a Tilray leányvlállalatakét még nem készített semmilyen terméke. A gépek üzembe helyezését követően a következő hetekben megkezdődhet a termelés. A cég kevés információt adott eddig arról, hogy mégis milyen jellegű italokra lehet számítani, egy biztos sem ízre, sem kinézetre nem fog hasonlítani a sörre.
Kanada tavaly októberben legalizálta a kannabisz rekreációs célú felhasználását, ami megnyitotta a kannabisz tartalmú termékek fejlesztésének lehetőségét.

 
 


 

KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok