körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A rendelkezésre álló humán kísérletek adatai azt bizonyítják, hogy alacsony dózisú THC beadása biztonságosan és hatékonyan enyhítheti egyes alanyok poszttraumás stressz (PTSD) tüneteit – derül ki a BMC Psychiatry folyóiratban megjelent adatokból.

A Panamai Szövetségi Egyetem brazil kutatói „minőségi szisztematikus áttekintést” végeztek a vonatkozó szakértők által véleményezett szakirodalomról.

A szerzők arról számoltak be, hogy „THC, a dronabinol [orális szintetikus THC] vagy nabilon [szintetikus kannabinoid, amely utánozza a THC-t] segíthet a hiperarousalis tünetek, az álmatlanság, a szorongás és a PTSD-vel kapcsolatos [félelememlék] törlési hiány esetén.”

Arra a következtetésre jutottak, hogy “a publikált tanulmányok korlátozott száma ellenére a rendelkezésre álló adatok arra utalnak, hogy az alacsony THC-dózisok fokozzák a félelemmemória törlését egészséges önkénteseknél és csökkentik a szorongási reakciókat… PTSD-s betegeknél anélkül, hogy pszichotikus hatást váltanának ki.”

OLVASS TOVÁBB

Az alacsony dózisú THC segíthet a poszttraumás stressz tüneteinek enyhítésében | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

Az alacsony dózisú THC segíthet a poszttraumás stressz tüneteinek enyhítésében | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok