körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Az Egyesült Államok egyik legnagyobb mezőgazdasági szervezete felszólította az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumát (USDA) az ipari kender engedélyezett THC szintjének 0,3%-ról 1%-ra történő emelésére.

Az American Farm Bureau Federation (AFBF) nemzeti egyezményének küldöttei a jogszabályjavaslat mellett szavaztak, amely háromszorosára hosszabbítja a kenderföldek betakarításához rendelkezésre álló időt, miután a THC-vizsgálatok befejeződtek.

„Apró változtatások”
“Amint az USDA véglegesíti a kenderre vonatkozó rendeleteket, küldöttségeink enyhe változtatásokra szólítottak fel, melyek véleményünk szerint javítják a programot,” mondta Scott VanderWal, az AFBF alelnöke.

Az gazdák amerika számos részén nehézségekbe ütköznek, mivel a termésüket a 0,3% THC-határérték alatt kell tartani. Az arizonai mezőkről származó, nemrégiben THC-tartalomra vizsgált kender több mint 40%-a „forrónak” bizonyult – azaz meghaladta a legális küszöböt. 670 hektár kendert nyilvánítottak nem megfelelőnek, ami körülbelül 13,4 millió dollár veszteséget eredményezett, az állami tisztviselők becslése szerint. Más államok gazdái hasonló problémákkal küzdenek.

Míg a 0,3%-os THC-határérték a legelterjedtebb az egész világon, néhány ország már az 1%-os referenciaérték felé halad. Thaiföld, Uruguay, Svájc és Ausztrália azok között az országok között vannak, amelyek az utóbbi években felemelték a megengedhető THC-szintet, előnyt biztosítva számukra a CBD és a kender élelmezési piacán. Európa a 0,2% THC-határértékkel elmarad a globális kenderiparban, ezen a helyzeten akar változtatni az Európai Ipari Kender Szövetség (EIHA).

OLVASS TOVÁBB

Az amerikai gazdák sürgetik az 1% THC-határértéket, valamint a hosszabb betakarítási időszakot | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

Az amerikai gazdák sürgetik az 1% THC-határértéket, valamint a hosszabb betakarítási időszakot | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok