körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Az Egyesült Királyság kormánya azt állítja, hogy az orvosi kannabiszreceptekkel rendelkező betegek gyorsabban hozzáférhetnek gyógyszereikhez. Az orvosi kannabisztermékek nagy mennyiségű behozatalára vonatkozó jelenlegi tilalom megszűnése miatt a késések csökkenni fognak.

Az angliai cégek most már nagyobb készletet is rendelhetnek orvosi kannabisz termékekből külföldről. Korábban a megrendeléseket betegenként kellett leadni, ami azt jelentette, hogy sok betegnek hónapokat kellett várnia.

Lényeges, hogy a cégek recept alapú előrendelésre is tarthatnak készleteket, ami lerövidíti az orvosi kannabisztermékekhez való hozzáférést, akár pár napra.

Matt Hancock egészségügyi miniszter bejelentette:
“A mai változások óriási lépést jelentenek a kannabisz-alapú gyógyszerek kínálatának javítása felé…De még hosszú utat kell megtenni.”

Az orvosi kannabisz mellett kampányolók örömmel fogadták a hírt, de osztották az egészségügyi miniszter véleményét, miszerint még több tennivaló van. Mivel az orvosi kannabisz körüli klinikai kutatások és bizonyítékok továbbra is korlátozottak, a felírt receptek száma várhatóan alacsony marad.

OLVASS TOVÁBB

Az angol kormány bejelentette, hogy a betegek jobb hozzáférést kapnak az orvosi kannabiszhoz | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

Az angol kormány bejelentette, hogy a betegek jobb hozzáférést kapnak az orvosi kannabiszhoz | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok