körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Egy áttekintésben elemezték azokat longitudinális tanulmányokat, amelyek megvizsgálták a prenatális kannabisz expozíció a kognitív működés több területére gyakorolt hatását 0 és 22 év közötti alanyokban. A statisztikai összehasonlítások teljes számának (n=1,001) vizsgálata kisebb különbségeket tárt fel. A szerzők azt állítják, hogy „ezeknek a megállapításoknak a klinikai jelentősége korlátozottnak tűnik, mivel a kannabisznak kitett csoportok kognitív teljesítményi pontszámai túlnyomórészt a normál tartományba estek, összehasonlítva a normatív adatokkal az életkor és az iskolai végzettség szerint igazítva”. Megállapították, hogy “a jelenlegi bizonyítékok nem utalnak arra, hogy a prenatális kannabisz expozíció önmagában klinikailag jelentős kognitív működési zavarokkal járna”.

forrás:

Az anyai kannabiszhasználatának nincs lényeges hatása a gyermekekre | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok