körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Greg Hunt, Ausztrália szövetségi egészségügyi minisztere, a 2019 augusztusában hivatalosan megnyitott egy orvosi kannabisz farmot Queensland államban.

Ted O’Brien, Fairfax minisztere és szövetségi tagja meglátogatta a Medifarm létesítményt, amely egy nem nyilvános helyen található a Sunshine Coaston.

„A Medifarm növényeiből előállított kannabisz termékeket az ausztrál állampolgárok kezelésére használjuk majd, olyan esetekben, mint például az epilepszia, krónikus fájdalom, rák fájdalom és szklerózis multiplex” – mondta O’Brien.

„Célunk, hogy segítsünk ausztráliai betegekneknek” – mondta Adam Benjamin, a Medifarm alapító igazgatója. Kiváltságos pillanatban vagyunk, amikor is újra be kell vezetnünk az orvosi kannabiszt az általános orvoslásba, csakúgy, mint korábban 1937 előtt.”

Benjamin elmondta, hogy Ausztrália a jó mezőgazdaság és a jó egészségügy útkereszteződésében áll, amelyek találkoznak a nagypolitika szándékaival (bár egyesek ez utóbbit vitatják). Benjamin dicsérte O’Brien „rendíthetetlen támogatását”, és a napot egy fiú, a nyolcéves Sam Martin emlékének ajánlotta, aki 2014-ben meghalt rákban, és akinek panaszait életének végső szakaszában némileg enyhítette az orvosi kannabisz használata – ami akkoriban illegális volt.

OLVASS TOVÁBB

Az ausztrál egészségügyi miniszter orvosi kannabisz farmot nyit meg | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok