körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A világ közvéleményét hónapok óta izgalomban tartja az e-cigi pánik. Sorra jelennek meg a cikkek a “titokzatos” és “járványszerű” megbetegedésekről és halálesetekről, amelyek az e-cigaretta fogyasztókat sújtják.

Nos, mint mindig, most is megtalálható az igazság magva a hisztéria mögött.

Egyre nyilvánvalóbbnak tűnik, hogy nem önmagában a vaporizátor technológia, nem is a nikotin- vagy a kannabisz-pára eddig fel nem fedezett mellékhatásáról van szó. Hanem arról, hogy a megbetegedéseket valamilyen káros adalékanyag okozza. A betegek túlnyomó többsége feketepiacon vásárolt kannabisz-koncentrátumot tartalmazó tartályt helyezett az e-cigijébe, többnyire ugyanazt a márkát. Úgy tűnik, ez a feketepiaci fűkoncentrátum az, ami a megbetegedéseket okozza – és annak semmi köze magához a kannabiszhoz vagy a vaporizációs technológiákhoz. A kutatók arra gyanakodnak, hogy az illegális termelők által használt egyik adalékanyagról, az E-vitamin acetátról van szó, amit a THC olaj sűrítéséhez használnak. Ennek a belélegzése károsítja a tüdőt (lásd a lentebbi képet egy olajjal telítődött beteg tüdősejtről).

OLVASS TOVÁBB

Az e-cigi pánik nyomában

Az e-cigi pánik nyomábanKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok