körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A kannabiszmozgalom, amely az ország különböző területeiről összegyűlt, körülbelül 1700 egyesületből áll úgy véli, hogy a PSOE és a Podemos közötti koalíciós kormány megalakulásával eljött az ideje annak, hogy végre határozottan foglalkozzanak a kannabisz Spanyolországban történő legalizálásával. Jelenleg az ágazat fő szervezetei azon közös javaslat előterjesztésén dolgoznak, amelyet májusban terjesztnek a Kongresszus parlamenti csoportjai elé annak érdekében, hogy előmozdítsák a jogalkotási változtatásokat, amelyeket olyan országokban, mint Kanada, az Egyesült Államok vagy Uruguay már végrehajtottak a marihuána büntetlen használata érdekében.

A Kannabisz Fogyasztók és Termesztők Európai Megfigyelőközpontja, mely egy jogi, egészségügyi és egyéb tudományágakban dolgozó spanyol szakértői csoport, tette meg az első lépéseket annak érdekében, hogy hosszú csata után elérje a törvényszerűvé tételt. A szervezet tavaly júniusban megbeszélést tartott a kongresszusban több politikai formáció képviselőivel, hogy terjesszenek elő egy javaslatot a termesztés átfogó szabályozásával kapcsolatban. Ennek következtében, illetve néhány csoport ajánlása alapján a parlamenti képviselők úgy határoztak, hogy külön törvényjavaslatot készítenek az orvosi kannabiszról, amelyet akkoriban a legmegvalósíthatóbbnak láttak.

OLVASS TOVÁBB

Az egyesületi mozgalmaknak köszönhetően előrelépések történhetnek a kannabisz legalizásával kapcsolatban - Cannabis Social Club Hungary

Az egyesületi mozgalmaknak köszönhetően előrelépések történhetnek a kannabisz legalizásával kapcsolatban – Cannabis Social Club HungaryKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok