körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Az endokannabinoid rendszer egy kulcsfontosságú élettani rendszer, amely részt vesz az egészség fenntartásában. A kannabinoid receptorok megtalálhatók az agyban, számos szervünkben, a kötőszövetben, a mirigyekben és az immunsejtekben. Komplex hatásai vannak az immunrendszerre, az idegrendszerre és a test összes szervére, és egyesek megállapítások szerint kapcsolatot jelent a test és az tudat között. Az endokannabinoid rendszer szó szerint összekapcsolja a fizikai állapotot és a betegséget az agy működésével. Az endokannabinoid rendszer akár természetes módon előállított endokannabinoidokon, akár a kannabisz és származékain, vagy hasonló, növényi eredetű vegyületeken keresztül, rendkívül összetett módon hat az emberekre.

A nők körében egyre növekszik a kannabiszhasználat és megállapítást nyert, hogy a nők hajlamosabbak a kannabinoidokkal való visszaélésére és a függőségre, súlyosabb elvonási tüneteket tapasztalnak és sűrűbben esnek vissza, mint a férfiak. A kannabinoidok összességében erősebb hatásokat fejtenek ki a nőkre, emiatt serdülőkorban nagyobb valószínűséggel tapasztalnak káros mellékhatásokat, mint a férfiak. Mára elfogadott, hogy az ösztradiol az a hormon, amely befolyásolja a kannabinoidok ezen fontos szexuálisan dimorf hatását.

OLVASS TOVÁBB

https://orvosikannabisz.com/tudomany/endokannabinoid-rendszer/az-endokannabinoid-rendszer-es-az-osztrogen/

KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok