körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Az ENSZ Kábítószer-bizottsága (CND) márciusi ülésszakát megelőzően az Európai Unió végrehajtó szerve azt javasolta, hogy az EU tagországai szavazzanak az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által a kannabisz besorolására vonatkozó hat ajánlás közül három mellett.

Az Európai Bizottság „tanácsi határozatra irányuló javaslata” jelentőségteljes, mert ha az Európa Tanács elfogadja, az EU-országok egységes blokkként szavaznak a bécsi CND ülésen, és a Bizottság által támogatott három indítvány sokkal nagyobb eséllyel kerül jóváhagyásra.

Az egyik támogatott változás pozitív hatással lenne a globális kannabisziparra: a kannabisz és a kannabiszgyanta eltávolítása a Kábítószer Egyezmény (1961) IV. jegyzékéből.

OLVASS TOVÁBB

Az Európai Bizottság egységes uniós szavazást javasol a WHO kannabisz besorolására vonatkozó ajánlásokról | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

Az Európai Bizottság egységes uniós szavazást javasol a WHO kannabisz besorolására vonatkozó ajánlásokról | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok