körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A kannabiszhasználat az irritábilis bél szindrómában (IBS) szenvedő betegekben a fekvőbeteg-egészségügyi ellátás csökkentésével jár, a Cureus folyóiratban közzétett adatok szerint.

A chicagói Rush University Orvostudományi Iskola és a John H. Stroger, Jr. Kórház kutatócsoportja négy év alatt értékelte az IBS-sel kezelt kórházi betegek egészségügyi ellátásának igénybevételét és költségeit.

A kutatók az jelentették, hogy az IBS-ben szenvedő betegek, akiknek kórtörténetében szerepel a kannabisz, kevésbé valószínűleg esnek át endoszkópos eljárásokon, mint a nem használók, átlagosan rövidebb ideig tartózkodnak a kórházban, és átlagosan alacsonyabbak voltak a kórházi ápolásukhoz kapcsolódó költségeik.

„Tanulmányunk az első országos kohorszkutatás, amely felméri a kannabisz- és az egészségügyi ellátás közötti összefüggést az IBS-ben szenvedő betegek esetében. Vizsgálatunk bizonyítékokat szolgáltat arra, hogy a kannabiszhasználat csökkenti az egészségügyi ellátás igénybevételét és a költségeket az IBS-sel szenvedő kórházi betegek körében. Ezek a megállapítások valószínűleg a kannabisz hatóanyagának, a THC-nek a gyomor-bél motilitására és a vastagbél megfelelőségére gyakorolt ​​hatásainak tulajdoníthatók. “

A gyulladásos bélbetegségekben, például Crohn-betegségben vagy fekélyes vastagbélgyulladásban szenvedő betegek felmérési adatai gyakran a kannabisz terápiás felhasználásáról közölnek jelentést a tünetek kezelésére.

forrás:

Az IBS-ben szenvedő betegeknek, akiknél a kannabiszhasználat szerepel a kórtörénetben, kevesebb kórházi ápolási költségük van | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

Az IBS-ben szenvedő betegeknek, akiknél a kannabiszhasználat szerepel a kórtörénetben, kevesebb kórházi ápolási költségük van | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok